Atletes catalans es mullen fora de Catalunya

Atletes catalans es mullen fora de Catalunya

Aquest cap de setmana la pluja no ha fet únicament acte de presència al Meeting de Palafrugell. Els altletes catalans Esther Guerrero, Estela García, Jaël Bestué, Sara Gallego, Llorenç Sales i Marc Alcalà (tercera cursa després de lesió) també s’han mullat –en tota la dimensió de la paraula– al Meeting “Toni Bonet” d’Eivissa. Dídac Salas i Mònica Clemente tampoc han pogut evitar la pluja al Meeting Internacional de Salt amb Perxa de Busan (Korea).

MEETING TONI BONET

El XXV Meeting Toni Bonet es presentava segurament amb la millor reunió d’atletes de la seva història encapçalats pels atletes estatals Ana Peleteiro (llargada)i Oscar Husillos (300mll) juntament amb d’altres com Álvaro De Arriba, Jesús Gómez, Kevin López, Sebas Martos, Hector Santos, Eusebio Cáceres, Natalia Romero i Patricia Urquia. Enguany els catalans que hi han anat –tots internacionals i campions d’Espanya- gairebé obrien  la temporada d’aire lliure en distàncies no olímpiques –a excepció dels 100mll– com son els 300mll, 1.000mll o 2.000mll i que suposen una bona opció per provar-se i fins i tot poder fer marca personal o quedar-se a prop.

El recent estrenat tartà de Can Misses prometia, d’entrada, una gran competició però les condicions meteorològiques han estat a punt de tombar del tot la festa eivissenca: 30 minuts de pluja acabada amb calamarça i després una bona estona amb apagada de llum, sense megafonia ni cronometratge elèctric. I una temperatura fora del normal: 16°C.

Can Misses amb l’arc de Sant Martí després de la pluja

Després de la pluja, amb un retard d’uns 45 minuts i amb la temperatura més freda, s’han anat succeint les proves  amb problemes inicials de cronometratge elèctric improvitzant  l’ordre de les sortides de les diferents proves. Aixó lògicament ha afectat la preparació i l’escalfament dels atletes sobretot en les proves de velocitat com els 100mll (no s’ha corregut la sèrie A femenina on corria Jaël Bestué) o els 300mll on s’ha imposat Estela Garcia sense forçar massa amb 40.27 traient a la segona gairebé 2 segons.  No ha sortit finalment Sara Gallego per no voler arriscar amb els isquiotibials. En la masculina, Oscar Husillos ha sortit tranquil i sense sabatilles de claus quedant en 5a posició amb 37.54 a 2 segons i mig del primer, el local Sabastià Pons (35.01)

Les millors proves, menys afectades pel trasbals en l’horari, han estat els 1.000mll i els 2.000mll.

En els 1.000mll masculí l’ha guanyat Jesús Gómez (2.20.62) pel davant de Álvaro de Arriba (2.21.33 MMP) i Marc Alcalá encara agafant ritme després de la llarga absència a les pistes amb 10a posició (2.35.73). Esperem que continui la escalada cap la seva millor forma.

El 2.000mll masculí l’ha guanyat Kevin López amb 5.08.64, cursa on Llorenç Sales ha marcat 5.10.72 arribant en 4a posició.


Els 1.000mll femenins han estat guanyats per Esther Guerrero amb autoritat i amb la valentia i decisió que la caracteritza sortint al davant i traient distància a les perseguidores per acabar en 2.40.35. La segona classificada en una dura lluita ha estat Lucia Rodriguez que ha fet MMP amb 2.45.88. Natalia Romero, tercera amb 2.46.10, recordem que va marcar 2.02.62 en 800mll la temporada passada.

Resultats complerts

BUSAN MEETING INTERNACIONAL DE SALT EN PERXA

Tampoc la pluja ha volgut respectar el V Meeting Internacional de salt en perxa de Busan (Korea) afectant les marques de la parella de catalans entrenats per Alberto Ruíz, que estan per saltar més amunt segons el “mister”.

La participació ha estat d’uns 75 saltadors internacionals de 15 païssos diferents i en Didac Salas ha quedat 3r amb 5.22m, mateixa alçada que el 2n classificat, el local Min Sub Jin. El guanyador ha estat l’americà Cole Walsh amb 5.30m.

Mònica Clemente ha quedat en 5a posició amb 3.80m, concurs guanyat per l’americana Kortney Ross amb 4.35 m.

Resultats complerts

Video publicat per Gerardo Cebrian i retuitat per l’entrenador de Dídac i Mónica, Alberto Ruíz: