Artur Bossy i Dayane Huerta Campions de Catalunya 3.000m PC

El passat divendres 18 de gener al finalitzar la 5ª Jornada de Constrol Absolut en PC a Sabadell, va tenir lloc el Campionat de Catalunya Absolut i sub23 de 3.000m, sent els Campions Artur Bossy (FC Barcelona) i  Dayane Huerta (CAV Andorra) en categoria absoluta.

La primera en disputar-se va ser la cursa masculina, amb diversos objectius pels participants. Al capdavant de la cursa teníem a Llorenç Sales (UA Montsià) en funcions de llebre del seu company d’entrenament Artur Bossy (ambdós entrenats per en Carles Castillejo), el seu objectiu era aconseguir una marca per en Artur inferior als 7:56, que és la mínima exigida per participar en el Campionat d’Europa de Pista Coberta a Glasgow. Encapçalant el segon grup, es trobava en Driss Lakhouaja (CA La Sansi) amb l’objectiu d’aconseguir un WR M45 en 3.000. Recordem que el passat 4 de gener amb una marca de 8:27.71 havia establert un nou Rècord d’Europa en categoria M45, quedant-se molt a prop del Rècord del Món 8:26.15.

En Llorenç marcava el ritme de manera molt regular sobre 32′ la volta, passant el 1.000m en 2:39 i el 2.000m en 5:19 aproximadament, en aquest punt l’atleta de la UA Montsià finalitzava la seva tasca, quedant sol en Artur Bossy en la seva lluita contra el crono. Era necessari que en Artur fos capaç de córrer en menys de 2:37 les darreres 5 voltes a la pista. A l’anar sol, això no va ser posible i va entrar a meta en un temps de 8:00.13 amb sensacions agredolces, es proclamava Campió de Catalunya i millorava la seva PB tant de AL (8:00.60), com de PC (8:04.02), però es quedava sense mínima.

Artur Bossy, 3.000m PC. (Foto: Teo Tovar / Atletisme Català)

Per darrera, en Driss Lakhouja després de tirar del grup durant tot el primer 1.000m es retirava, al no trobar les sensacions desitjades i també pensant en la seva estimada Cursa Moritz Sant Antoni que ha guanyat en 8 edicions. L’atac al rècord haurà d’esperar a un nou intent.

Els podi absolut el completava en El Mehdi Aboujanah (FC Barcelona) 8:24.09 i Santiago Catrofé (CA Santa Cristina d’Aro) 8:26.92 que a la vegada es proclamava Campió de Catalunya Sub23.

A continuació es va disputar la cursa femenina, amb un grup compacte de quatre atletes al capdavant durant tota la cursa. Marcant el ritme l’atleta cubana del CAV Valls d’Andorra Dayane Huerta, seguida per Douae Ouboukir, Anna Bové i Sofia de Sousa atleta juvenil del Muntayenc Sant Cugat. Un error en el comptevoltes de la cursa, va provocar que el panell passés de 4 a 2 voltes, tocant campana a les atletes quan només portàven 2.600m correguts. Les atletes van esprintar durant la següent volta aturant-se les 4 primers, en un temps de cursa poc per sobre del 9 minuts, l’ordre va ser Huerta, Ouboukir, Bové i de Sousa.

Advertides de la situació pel públic i entrenadors van arrencar a córrer novament per completar els 3.000 metres, els dos primers llocs es van mantenir, sent la Campiona Dayane Huerta 9:58.96 i segona l’atleta del CA Sant Just Douae Ouboukir amb 10:01.98, però el 3er lloc va variar a favor de la jove atleta Sofia de Sousa amb 10:03.21, quarta i 6″ més tard entrava la blaugrana Anna Bové.

Anna Bové el passat 13 de gener va establir un nou Rècord de Catalunya W40 de 3.000m en 9:59.75 durant el transcurs del Campionat de Catalunya de Clubs A.

El títol en categoria sub23 va recaure per Khadija Mendou (CA Ascó) 10:29.58.