Amb ganes de més

El Campionat de Catalunya Sub20 va deixar grans marques i les ganes de visitar Madrid pel Campionat estatal

Algú va poder veure la final del 60 mll del Campionat? Segur que sí. Veníem d’una gran lluita frec a frec en l’Absolut, amb tres autèntics llampecs (i molt joves) que s’obren pas dia rere dia. En aquest cas, dos d’ells van participar en aquest sub-20, i la diferència final va ser molt petita. El Bernat Canet, amb un últim cop de cap, superava l’Arnau Monne per una centèsima i aconseguia el metall més preuat. No només això, també aconseguia el rècord del campionat superant a la ‘llegenda escolar’ Eduard Viles, amb 6.79s. A més, tornaven a mesurar-se en el 200mll, en una final també ajustada, solucionada per dues centèsimes. La gran rivalitat entre l’atleta del Cornellà i el del Barça va més enllà. Al Sub20 estatal viuran una nova revàlida. En el femení del 60mll, Laia Sola es tornava a mostrar solvent derrotant a les seves rivals (7.76s). En el 200ml, Maria Botella aprofitava que no hi era la gran candidata, Jaël Bestué.

Però el Campionat sub-20 va tenir moltes més emocions. Per exemple, a l’alçada femenina, l’Anna Pereiras (ISS L’Hospitalet) i la Maria Poch arribaven ajustades a l’últim salt. La hospitalenca va guanyar l’or amb 1.64m en l’últim intent. L’1.66m ja va ser impossible. l’Héctor Ramos, del Barça, igualava el rècord del Campionat en la mateixa prova amb un salt de 2.05 metres.

A nivell de ‘doblets’, no només el Bernat i l’Arnau es van repartir el pastís ‘velocista’, l’Eloi Santafé i l’Adrià Navajón -companys d’entrenament- van viure una autèntica pugna en les tanques i la llargada. En la primera, l’atleta del Sabadell va aconseguir l’or, després d’una marca de 8.24s, deixant al blaugrana amb la plata. A la segona prova, va ser l’Adrià qui es va endur el metall més valuós, deixant tercer l’Eloi Santafé.

A nivell de noms propis, cal destacar els atletes que despuntaven a categoria juvenil i que estan demostrant tenir una evolució molt favorable, com el Bernat Erta, medalla d’or al 400mll, l’Adam Maijó, de l’Agrupa, guanyador del 1.500m amb una marca de 3:52.65 o la Laura Centella, també de l’Agrupa, aconseguint l’or al 400m per davant de la Meritxell Tarragó, candidata abans de l’inici.

El Cornellà Atlètic, demostrant un nivell solvent i letal en aquesta categoria, va ser el club amb més punts (103), gràcies als seus cinc ors, les quatre plates i un bronze.

Veurem aquest nivell a Madrid? És el desig. Cal restar molt atents a la velocitat catalana. Si trenquen esquemes, ja us haurem avisat.