Absències al Campionat de Catalunya indoor

El campionat català sempre marca un punt important en la temporada de pista coberta, és el primer campionat de pès que agafa als atletes en un estat de preparació destacable, més o menys a prop del seu millor nivell que alguns hauran de demostrar en propers campionats estatals absoluts, Sub23 o Sub20 i inclús en alguns casos Sub18 i encara més endavant, per uns pocs escollits, en el campionat d’Europa indoor a Glasgow els 3 primers dies de març.

Sempre és difícil poder comptar amb tots els millors atletes de l’atletisme català. A vegades per qüestions de planificació esportiva, altres per lesió, sempre ens quedem sense la presència d’atletes importants que ens agradaria poder veure a Sabadell. Aquest any, després de veure la llista d’inscrits he notat unes poques absències rellevants en homes i unes quantes més en dones que segur baixaran el nivell del pòdium en algunes proves.

Absencies masculines

En 60 m.ll. trobo a faltar Patrick Chinedu Ike, sotscampió l’any passat i que tant bona cloenda va tenir a l’aire lliure, sotscampiò estatal amb 10.16 a l’hectòmetre.

Pol Retamal és l’altre absència en la velocitat. L’any passat va ser sotscampiò fent el rècord de Catalunya Sub20 en 200 mll dues vegades (21.44 i 21.42) i retallant més posteriorment amb l’or i record d’Espanya a l’estatal Sub20 d’Ourense amb uns brillantíssims 20.99.

En el migfons cal destacar, com l’any passat l’absència de l’atleta més important, Adel Mechaal, que correrà el miting IAAF de Boston un dia abans. Important també la baixa de Marc Alcalà que en pista coberta va ser el líder català de 1500 mll la temporada passada amb 3.39.45, l’únic que va baixar de 3.40. Tampoc hi serà el blaugrana Daniel García (3.42.15) la temporada passada. Tots tres ja no van ser-hi la passada edició.


Absències femenines

Aquí la llista és més nombrosa:

En les proves més explosives no podrem gaudir de Maria Vicente que estarà al meeting internacional de combinades a Cardif. La passada edició va guanyar en triple amb 13.11, record estatal Sub18, 2a en salt d’alçada amb 1.67 i també 2a en 60 mt amb 8.58 darrere la potent finlandesa, Annimari Korte del FCBarcelona, que va marcar 8.35 i que enguany tampoc la veurem. En les tanques tampoc trobarem la manresana Paula Raúl , 3a l’any passat amb 8.87 i amb MMP de 8.55, s’està recuperant d’una lesió (sabem que està treballant en un projecte per anar als jocs d’hivern en la modalitat d’skeleton)

En 400 mll tampoc estarà la plusmarquista catalana i estatal Sub20 i líder estatal en 400 mt, Sara Gallego recuperant-se d’unes molèsties als isquiotibials. L’any passat tampoc va poder participar.

En el migfons, potser hi hauran les absències més destacades, Esther Guerrero i Zoia Naumov. Esther va quedar 2a la passada edició en els 400 mll darrera d’Andrea Díez (tampoc hi serà aquesta edició). La banyalonina ja ha fet enguany la mínima per Glasgow amb 4.10.81 distància que no va provar sota sostre en la temporada passada. Zoia no va estar l’any passat i va acabar marcant 2.05.76 en els 800 sota sostre (enguany ha corregut en 2.06.23) i uns excelents 2.03.49 a l’aire lliure. L’altre absència en 800 mll serà la blaugrana Irene Bonilla que l’any passat va fer els 400 mll i va acabar amb molt bons 2.05.74 en pista coberta i 2.05.40 a l’aire lliure. Realment el 800 mll es resentirà sense cap de les tres top catalanes.

Finalment, tampoc estarà en perxa Ana Maria Pinero (4.00 m sota sostre l’any passat) ni les dues llançadores 1a i 2a dels anteriors campionats Haja Gerewu i Clara Remacha que van llançar la bola de 4 Kg a 12.32 m i 11.68 m als campionats del 18. La primera va ser la líder de l’any amb 12.68 m sota sostre i i Clara va assolir 12.00 m a l’aire lliure quedant 2a del ranking català absolut per darrera de Laura Redondo, que sí estarà a Sabadell.