ISS i Barça guanyadors del Campionat de Catalunya Sub-20

En un moment poc habitual de la temporada (durant el mes d’octubre) es va disputar el campionat de Catalunya sub-20 ajornat des del passat abril. Amb alguns atletes de pretemporada i d’altres quasi sense haver començat a córrer, el FC Barcelona masculí i l’ISS Hospitalet femení, amb un equip de garanties, van aconseguir la victòria final.

En nois, el Barça, amb noms destacats com el de Pol Retamal (que va guanyar la prova dels 200mll amb facilitat), Adrià Mas (amb un 800mll molt còmode), Sergi Felis i l’Aleix Porras a les tanques o el David Martín amb un 63.08 al martell, van aconseguir una victòria prou solvent amb 7 primers llocs i 149 punts, seguit d’un Cornellà Atlètic amb diversos noms importants (també amb 7 primers llocs i 131 punts) i completant el podi l’Agrupació de Catalunya (amb les dues victòries de l’Aaron Sola en Disc i Pes)

Pel que fa a les noies, l’ISS Hospitalet va aconseguir una victòria ajustada amb 158 punts i quasi decidit per l’últim 4×400, on van quedar segones just per darrere del seu perseguidor (l’Agrupa, que va acabar amb 151 punts) i van evitar més d’un maldecap. Cal destacar la presència de la 4rta del món Sub-20 en 400mt, la Sara Gallego, que va quedar segona en 800mll (per darrere de l’Elia Saura, atleta internacional Sub-20 i amb medalles a campionats d’Espanya) i va tancar el relleu 4×400 de l’ISS. Els tres primers llocs van ser per l’Aina Ramos en javelina (37.33m) i l’Olga Morraja en Disc (37.39m) i Pes (10.46m). També va destacar la presència de l’atleta internacional del Barça Jael Bestué, que va aconseguir una victòria solvent al 200mll.

El tancament de la temporada ens va deixar un campionat que a priori podia semblar inoportú, però que al final va acabar essent una festa pels clubs i per molts atletes, sobretot sub-16, que van tenir l’opció de representar la seva entitat.