Els primers Campionats de Catalunya de la Temporada 2018-2019

La temporada que acaba d’arrencar, serà la darrera que tingui el format que tots coneixíem fins ara, que tenia el seu inici el 1 de novembre i s’allargava fins el 31 d’octubre de l’any següent. Aquesta temporada 2018-2019 la podem considerar de transició cap el nou format aprovat en Congrés de la IAAF, on les temporades coincidiran amb els anys naturals tenint el seu inici el 1 de gener i la finalització 31 de desembre. Per tant aquesta temporada de transició serà de 1 de novembre de 2018, fins el 31 de desembre de 2019, de manera extraordinària tindrà una durada de 14 mesos.

La Federació Catalana d’Atletisme ja ha publicat els calendaris per la nova temporada de Cros, Ruta i Marxa, ens ells podem veure que ben aviat ja ens trobem amb els primers Campionats de Catalunya de la Temporada 18-19, tot i que hi ha Campionats pendents de definir, abans del 31 de desembre en tindrem uns quants, veiem dates, vigents campions i millors marques:

Cros:

Campionat de Catalunya de Relleus Mixtos Absolut i categories des de Sub10 fins a Sub20:

11 de novembre, tindrà lloc en el 17è Cros de Canovelles. En categoria absoluta serà la 4ª Edició, les 3 primeres disputades a Mataró el campió va estar la Agrupació Atlètica Catalunya.

Campionat de Catalunya Cros Curt Individual i per Clubs:

16 de desembre, coincidint amb el 22è Cros de Canet. A la darrera edició disputada en el Cros de Sant Sebastià de Sabadell, els títols van ser per l’ISS Hospitalet en categoria masculina i per l’Agrupació Atlètica Catalunya en la femenina.


Ruta:

Campionat de Catalunya de Muntanya:

4 de novembre, 33ª Pujada i Baixada a Guanta (Sentmenat), els vigents campions en un campionat disputat sobre el mateix circuit, són Juan Manuel Alvarez i Raquel Parrado, tots 2 del C.A. La Sansi.

Campionat de Catalunya de Mitja Marató:

18 de novembre, 40ª Mitja Marató de Ripoll. A la temporada anterior el Campionat es va disputar a la Mitja Marató de Sant Cugat i els campions va estar en Ricard Pastó (A.A. Xafatolls) 1h10’23” i Janeth Becerra (C.A. La Sansi) 1h21’51”. Les millors marques dels Campionats, curiosament corresponen a la 1ª edició a la Mitja Marató de Badalona amb 1h04’19” de Josep Maria Casas Ledesma (Etonic Club) i 1h13’16” per Núria Pastor (UDA Gramanet)

Campionat de Catalunya Universitari: 18 de novembre a la 26ª Mitja Marató de LLeida.

Desitgem molta sort a tots els participants i que es puguin veure uns campionats disputats i emocionants.